İstanbul'u 2013'de 'trafik çilesi' bekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirilen Boğaziçi Köprüsü'nün 40 yıl bakım çalışmalarına gelecek yıl başlanacak ve 2014'e kadar sürecek.


*İDO, yılbaşı tatili dolayısıyla seferlerinde değişiklik yaptı


ANKARA - Arife Yıldız Ünal

Köprü ve otoyol özelleştirme ihalesi kapsamında özelleştirilen Boğaziçi Köprüsü'nün üst yapı büyük onarımı ve askı halat değişim çalışmaları için Karayolları Genel Müdürlüğü, gelecek yıl ihaleye çıkacak.

1973'te hizmete giren Boğaziçi Köprüsü'nün 40. yıl ağır bakımı için yapım ihalesi 2013 yılı başında yapılacak. Boğaziçi Köprüsü'nün üst yapı büyük onarım ve askı halat değişimi çalışmalarının 2014 yılı içinde tamamlanması planlanıyor.

Onarım çalışmaları sırasında, trafik durumuna göre köprünün halatlar tarafında bir şeridi kısa süreli periyotlarla trafiğe kapatılacak.

Keyfi fiyat artışı yok

İşletme hakkı devir süresince uygulanacak geçiş ücretleri tarifeleri ihale şartnamesinde düzenlendiği şekilde yapılacak. Keyfi fiyat artışları olmayacak. Buna göre sözleşme süresince yapılacak en yüksek ücret artışları yılda bir kere Ocak ayı başında, yıllık kümülatif TÜFE ve kümülatif ABD doları devalüasyon endeksleri karşılaştırmaları baz alınarak belirlenecek.

Mevcut ekonomik göstergelere göre bu artışın en fazla yıllık TÜFE oranları artışı kadar olması bekleniyor. Ayrıca, mevcut otoyol ağının iyileştirilmesi ve trafik sıkışıklığının giderilmesi amacıyla ihale şartnamesinde işleticiye, ilave şerit, kavşak ve kavşak kolları, alt geçit, gişe yapımı gibi yatırım zorunlulukları da getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber